SEVDA SABANCI KREŞ VE ANAOKULU

KREŞİN TARİHÇESİ

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde bulunan, hem Tıp Fakültesi çalışanlarının hem de kurumun diğer birimlerinde çalışan personelin çocuklarına hizmet veren kreş ve anaokulu , 23/04/1980 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinin çocuk kliniğinin alt katında 0-3 yaş grubu çocuklar için hizmete açılmış; 1982 yılında 0-6 yaş grubu çocuklar için faaliyete geçmiştir. 1988 yılında Sabancı Vakfı tarafından yapılan Sevda Sabancı Kreş ve Anaokuluna geçerek halen burada hizmetine devam etmektedir.

KREŞİN FİZİKSEL YAPISI

Sevda Sabancı kreş ve anaokulu 1600 m2 açık alan, 2500  m2 kapalı  alanı bulunmaktadır. Kreş ve Anaokulumuz iki katlı betonarme binadır.

KREŞİN İŞLEYİŞİ:       Kreş ve Anaokulumuzda, 19 öğretmen, 15 sınıf teyzesi, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 pedagog, 1 sekreter, 1 hemşire, 3mutfak personeli, 2 temizlik elemanı, 1 güvenlik elemanı ile 1-6 yaş arası ı çocuklara fiili olarak hizmet vermektedir

EĞİTİM – GELİŞİM PROGRAMLARI

Çocukların çağdaş eğitim ilke ve yöntemlerine uygun, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve sosyal yönden gelişmelerini sağlamak amacıyla yaşları ve gelişim basamakları göz önüne alınarak Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanmakta olan 24-36 Aylık Çocuklar İçin Kreş Programı,    36-72 Aylık Çocuklar İçin Okul Öncesi Eğitim Programı uygulanır. Program yıllık, aylık, haftalık ve günlük olarak Pedagog ve Çocuk Eğitimcileri tarafından hazırlanır, Müdür onayından sonra uygulanır. Gerektiğinde diğer eğitim kurumlarından destek alınarak işbirliği yapılır. Eğitim Programlarının uygulanmasında anne ve babaya düşen görevler tespit edilerek bilgi verilir.

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI

Eğitimdeki gelişmelere ve değişmelere uygun olarak, personel ihtiyacı doğrultusunda Pedagog tarafından hazırlanır sunulur. Her yıl belirli aralıklarla kreşlerimiz de görevli öğretmen ve yardımcılarına yönelik olarak Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Anabilim Dalı öğretim elemanları desteğiyle, Kariyer Geliştirme Merkezi (KAGEM) tarafından eğitim semineri verilir.

Not: Günlük Programdaki Saatler Yaş Gruplarına Göre Değişim Göstermektedir.

PAZARTESİ SALI PERŞEMBE CUMA
3-4 Yaş Müzik Dersi 4-5 Yaş Satranç 4-5 Yaş Bale Dersi 4-5 Yaş Halkoyunu Dersi