KYK Bursu

KYK BURSU

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 2020-2021 eğitim-öğretim yılı burs süreci içerisinde Üniversitemize tahsis ettiği kontenjan doğrultusunda başvurular başlamıştır.

Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi alan öğrencilerimizin ekte sunulmuş olan başvuru formlarının ikisini birden doldurarak en geç 12.11.2020 saat 16.30’a kadar  rehberlik_burs@istanbul.edu.tr e-posta adresine ‘’KYK Burs Başvuru’’ konu başlığı ile gönderebilirler. Değerlendirmelerin ivedilikle yapılacak olması sebebiyle, belirtilen süre içerisinde başvurusunu gerçekleştiremeyen öğrencilerimize ek bir süre tanınması mümkün olamayacaktır.

Dikey Geçiş programı ile öğrenimine devam eden öğrencilerimizin başvuru yapabilmeleri için, iki yıllık bir yükseköğretim programından dört yıllık bir yükseköğretim programına geçiş aşamasında ara vermemiş olmaları şarttır.

Öğrenci bilgilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu sistemine girişi sırasında, formlardaki eksik ve hatalı bilgi sebebiyle başvurular kabul edilmediği için öğrencilerimizin formları dikkatle ve eksiksiz doldurmaları önemlidir.

Ekteki formlar vasıtasıyla rehberlik_burs@istanbul.edu.tr ‘ye yapılacak olan başvuru, KYK’nın kendi online başvurusu yerine geçmiyor olup, öğrencilerimizin e devlet üzerinden online olarak da başvuru yapmayı ihmal etmemeleri gerekmektedir. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra KYK’nın ilan edeceği sonuçlar her iki başvurunun ortak sonucudur.

Başvuru Formu-1 için tıklayınız.

Başvuru Formu-2 için tıklayınız.

Başvuru Yapamayacak Olanlar:

1.      Hazırlık sınıfı öğrencileri

2.      Kurumdan öğrenim kredisi/öğrenim bursu almakta veya öğrenim süresi içerisinde almış ve bir şekilde kesilmiş olan öğrenciler

3.      Yetim maaşı ve nafaka alanlar hariç, asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan öğrenciler

4.      Okula giriş tarihi baz alınarak, başvuru yaparken Üniversite öğrenim sürecinde bir veya daha fazla öğretim yılı kaybı olan öğrenciler

5.      Yabancı uyruklu öğrenciler

6.      Öğrenim süresi uzayan öğrenciler