SPOR FAALİYETLERİ

Altmış bini aşkın öğrencinin ve yedi binden fazla öğretim görevlisi ve personel sayısı ile Türkiye’nin en büyük üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi’nde spor faaliyetleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

Üniversitemizin spor faaliyetlerini dört ana başlıkta toplayabiliriz:

A- Spor Şöleni
B- Üniversiteler arası müsabakalar
C- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Federasyonlara bağlı faaliyetler

A-Spor Şöleni:

Her akademik yılda  fakülte ve yüksekokuların katılımıyla Spor Şöleni yapılmaktadır. Sporcular; futbol,voleybol,basketbol,masa tenisi,tenis ve satranç dallarında mücadele etmektedir (kız-erkek).

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ve diğer üniversitelere de örnek teşkil eden 3260’e yakın sporcunun mücadele ettiği spor şölenimiz 6 ay gibi uzun bir süreye yayarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmektedir.

Şölen, kapanış kutlamalarıyla sona ererken,dereceye giren takımların kupa ve madalyaları aynı gün verilmektedir.

B-Üniversiteler Arası Müsabakalar:

Bir taraftan spor şöleni yoğunluğu yaşanırken,üniversiteler arası müsabakalar da çok yoğun yaşanmaktadır.

C-Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Federasyonlara Bağlı Faaliyetler:

Üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanları,hem de çevremizde spor yapmaya hevesli gençlerimiz pek çok branşta spor yapma olanağı bulunmaktadır. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı Federasyonların tertipledikleri spor organizasyonlarında yer almaktadır.

Salon Futbolu (FUTSAL):

Üniversitemiz öğrencilerinden kurulu FUTSAL (salon futbolu)takımımız geçtiğimiz günlerde üniversitemizin Avcılar Kampüsündeki 2500 kişilik spor salonunda Üniversiteler Federasyonu ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenene Türkiye FUTSAL Şampiyonasında 2. Olmuştur. Su turnuvanın açılış gününde ve kapanışında TFF ve Üniversiteler Federasyonu Başkan ve Delegeleriyle seçkin bir davetli topluluğu hazır bulunmuşlar, kendilerine ve tüm katılan takımlara birer şilt ile İstanbul Üniversitesi’ne özgü flama,rozet,sticker gibi armağanlar sunulmuştur.

Kapanışın ardından düzenlenen resepsiyonda da renkli anlar yaşanmış,katılımcılar memnuniyetlerini her fırsatta dile getirmişlerdir.

no images were found

30/05/2012