Sosyal Medyayı Kullanan Üniversitemiz Öğrencilerinin Çanakkale Ziyareti

Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programı kapsamında #istanbuluniversitesi18mart hashtagi ile paylaşım yapan ilk 150 öğrencimiz, 29.04.2017 Cumartesi günü Öğrenci Konseyi Başkanı Enes KAŞKAŞ ve yönetimi ile Çanakkale’ye gitti.

Öğrenci Konseyi Başkanı Enes KAŞKAŞ; ‘Türk Milleti’nin tarihi açısında önemli olan Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılında buradayız. Çanakkale muharebeleri; Türk Ulusunun kanıyla yazdığı bu destan üzerinde geniş çaplı düşünülmesi gereken bir olaylar bütünüdür.

Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programı kapsamında sosyal medyayı kullanan sizlere, gösterdiğiniz duyarlılığa teşekkür ederim. Buraya gelmemize vesile olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AK’a, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Yavuz PADEM’e ve Eğitim Kültür Koordinatörü Uzman Eğitimci Nedim TAKTAK hocama da teşekkürü borç biliriz. Ben ve arkadaşlarım buradayız. Üniversitemizde de hep yanınızdayız. Tarihin dönüm noktasında bu cennet vatanın değerini biliyoruz. Burada yatan dedelerimiz gibi söz konusu vatan olunca canımızı vermekten geri durmayız.’ dedi.

Çanakkale Zaferi’nin ne zorluklarla kazanıldığını ziyaretçilere aktaran rehberler eşliğinde tarihe şehit alayı olarak yazılan 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, kahramanlığıyla nam salmış Seyit Onbaşı’nın Heykeli, Sargı Yeri Şehitliği ve Yahya Çavuş Şehitliği’ne ziyaretlerde bulunuldu.

Bu ziyaretlerin ardından kortej halinde Çanakkale’nin geçilmezliğinin bir sembolü olan ve milletimizin sağlam temellere oturtulduğunu ifade eden Şehitler Abidesi’ne giriş yapıldı ve toplu fotoğraf çekimiyle ziyaret tamamlandı.

04/05/2017