Yönetici Şef Rafet İnce ile Workshop Afiş

Rafet İnce’nin Özgeçmişi
Rafet İnce 1981 Konya, Ereğli doğumludur. Aşçılık mesleğine Tekirdağ Anadolu Turizm Meslek Lisesi’nde başlamıştır. Devlet tarafından verilen burs desteği ile Portekiz’in Lizbon şehrindeki “Le Cordon Blue College of Culinary Arts” yani “ Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi Bölümü” ’ndeki dört yıllık eğitimini tamamladıktan sonra mesleki bilgi ve tecrübesini arttırmak üzere iki yıl süreyle İtalya”da yan staj yapmıştır. Staj süresince Lizbon Decastello, Lizbon Radisson, Lizbon Cantain Alfam Muller, İtalya Almeratda, İtalya Quinn gibi çeşitli otellerde görev yapmıştır. Akademik eğitiminin en önemli sürelerini kapsayan altı yıl içerisinde, dünyanın çok değerli sayılı şeflerinden eğitim almış, Chef Thomas Riberio, Chef Saa Miguel, Chef Alberto Keller, Chef Niko Medlo gibi dünyaca ünlü şeflerle çalışma imkanını bulmuştur. 2001 yılında Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra kısa bir süre Bodrum Samara Otel’de çalışmış sonrasında 2003 yılında vatani görevini yapmak üzere askere gitmiştir. Vatani görevini “Genel Kurmay Konut Aşçısı” olarak yapmıştır. Askerlik sonrasında Bodrum’da Merit Otel, Samara Otel ve Maki Otel gibi çeşitli otellerde çalıştıktan sonra 2005 yılında İstanbul’a yerleşmiş olup, o tarihten bu yana meslek hayatını İstanbul’da devam ettirmektedir. Rio Restoran, Doğuş Holding, The Sofa Otel Bodrum, Maça Kızı Otel, Bodrum İber Prenses Otellerde görev yapmıştır. 2006 senesinde Ağaoğlu Şirketler Gurubu’na bağlı Ağaoğlu My City Otel’de “Executive Chef” olarak görev yapmıştır. Ulusal ve uluslararası çok sayıda yarışmaya katılmış olup, çeşitli ödülleri almaya hak kazanmıştır. Türkiye’nin ilk resmi “Aşçılık Milli Takımını” kurarak üç yıl süreyle “Milli Takımlar Direktörlüğü”nü yapmıştır. Halen Hotel Burgu Arjaan Rotana’da “Executive

12/11/2015
2262 defa okundu

İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü
34452 Beyazıt/Fatih-İstanbul
Tel: 0 (212) 440 00 00